Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen

Incidentbestrijding gevaarlijke stoffen

Als Officier van Dienst wordt er een direct beroep gedaan op uw kennis wanneer u ter plaatse komt. IBGS incidenten kunnen veelomvattend en complex zijn. Als OVD denkt u met de bevelvoerder mee over een veilige inzettactiek, bewaakt u de opschaling en kijkt u naar de gevolgen binnen het effectgebied.

De IBGS training is een breed trainingspakket. Samen met u kijken we naar de facetten van gevaarlijke stoffen die u wilt trainen. Hierbij kijken we uiteraard ook naar het risico’s profiel van uw werkomgeving. De training is er voor publieke en private brandweerkorpsen.

Inhoud

Uw kandidaten kunnen op diverse vaardigheden worden getraind. Tijdens de IBGS trainingen staan onder andere praktische zaken als het bestrijden van een ongeval met gevaarlijke stoffen, werken met meetapparatuur, inzet met chemie- en/of gaspak, ontsmettingsprocedure, afsluiten van een eventuele lekkage en afschermen van een ongeval met gevaarlijke stoffen centraal. Ook is er de mogelijkheid om van te voren uw kandidaten theoretisch bij te scholen. E-learning en digitale waarneming zijn via TLO Deen en partners in het traject te implementeren.

Realistische training

TLO Deen beschikt over een breed scala aan oefenlocaties. Wij zoeken altijd het beste oefencentrum bij uw leerdoelen. Er kan getraind worden met:

  • LPG
  • LNG
  • Diesel
  • Kerosine
  • Ethanol
  • Ammoniak

Experimenteren met deze stoffen mag. Nucleaire trainingen vallen ook binnen de mogelijkheden. In samenspraak met u stellen we een maatwerk programma op, gericht op de leerdoelen van uw organisatie en ingestoken op het gewenste niveau.

Compleet persoonlijk

Uw wensen en eigen inbreng staan bij ons centraal. TLO Deen heeft veel ervaring met het verzorgen van praktische trainingen. TLO Deen kan veel voor u betekenen. Het vervoer van personen en spullen kan door TLO Deen van deur tot deur verzorgd worden. Verblijf en eten & drinken hoort hier vanzelfsprekend bij. Persoonlijke beschermingsmiddelen (waaronder ademlucht) zijn bij ons aanwezig en kunnen gebruikt worden. TLO Deen beschikt over een groot netwerk met kundige instructeurs. Figuranten, acteurs en rolspelers kunnen via ons ingeschakeld worden. Uiteraard staat het u vrij om zelf delen of een gedeelte te organiseren.

Neem via de contactpagina contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken. Wij nemen dan snel en vrijblijvend contact met u op!

f

Niveau

OvD

Instroomeisen

In bezit van het diploma OvD of studerende hiervoor

Certificaat

Bij goed gevolg

Deelnemers

Minimaal 6

}

Dagdelen

in overleg

Overnachting

Optioneel en in overleg

Voor traject

In het voor traject hebben wij de mogelijkheid om u een nul meting en/of e-learning aan te bieden

Waarneming

Collegiaal of via TLO Deen

Na traject

Advies (optioneel)

1 Meting

Aanmelden

info@tlodeen.nl

v

Randvoorwaarden

Alle randvoorwaarden kunnen door TLO Deen worden ingevuld

Kosten

Op aanvraag


 

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u ons als volgt vrijblijvend bereiken:

www.tlodeen.nl

info@tlodeen.nl

+31 345 769 148

 

Vraag direct meer informatie aan

6 + 9 =