(G)RSTV en het Kwadrantenmodel

(G)RSTV & het Kwadrantenmodel Bevelvoerder

In deze training wordt stilgestaan bij de gevolgen die het (G)RSTV denken heeft op uw inzet. De training behandeld de kern van het (G)RSTV model (waar dient het voor?) en het kwadrantenmodel. Vervolgens kijken we hoe de signalen uit de (G)RSTV verkenning kunnen worden gefilterd tot juist conclusies.

De bevelvoerder maakt het verschil bij een brand. De eerste klap is een daalder waard, de eerste bevelvoerder deelt deze klap uit. Tijdens een incident met een goed ontwikkelde brand heeft u het druk. U moet meer en meer vertrouwen op het inzicht van manschappen. Welke vragen moet je stellen om te weten hoe het er binnen aan toe gaat? Wanneer kun je besluiten nog even buiten te blijven en bij welk signaal zorg je dat je zo snel mogelijk naar binnen gaat? Hoe complementeer je met elkaar zo snel en veilig mogelijk een goed beeld? Hoe draag je conclusies uit het (G)RSTV over aan een OvD? Hoe rechtvaardig je de keuze voor een bepaald kwadrant? Al deze vragen worden beantwoord tijdens deze cursus.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie kijken we naar de samenhang tussen de branddriehoek, het brandverloop, het (G)RSTV-model en het Kwadrantenmodel. In de praktijkdagen koppelen we de theorie aan de praktijk. Middels realistische inzetten op een oefencentrum ingericht op het stoken met het juiste rookbeeld behandelen we de praktijk.

Wat zijn de leerdoelen van deze training?

  • Conclusies uit het (G)RSTV model koppelen aan uw besluitvorming
  • Werkproces definiëren voor ieder kwart uit het kwadrantenmodel
  • Gevolgen inschatten voor veiligheid, werkbaarheid en opschaling
  • Gevolgen inschatten voor overige diensten, belanghebbenden en burgers
  • Conclusies uit het (G)RSTV model en kwadrantenmodel omzetten in begrijpbare communicatie
  • Overdracht naar HOvD, CvD en/of Copi

Tijdens de training wordt stilgestaan bij de gevolgen van beslissingen en krijgt u concrete handvatten om in de praktijk goed in te spelen op het (G)RSTV-model en het Kwadrantenmodel. Deze training is goed te combineren met de training Flashover en Backdraft en/of een kan onderdeel uitmaken van een leiderschapstraining. Wij nodigen ook u uit om deze interessante training bij ons te volgen!

f

Niveau

Bevelvoerder of studerende hiervoor

Instroomeisen

In bezit van het diploma manschap of studerende hiervoor

Certificaat

Bij goed gevolg

Deelnemers

Minimaal 6

}

Dagdelen

3 tot 10

Overnachting

1 tot 5 (optioneel)

Voortraject

In het voor traject hebben wij de mogelijkheid om u een nul meting en/of e-learning aan te bieden

Waarneming

Vakexperts

Na traject

Advies (optioneel)

1 Meting

Aanmelden

info@tlodeen.nl

v

Opmerking

Het startniveau van deze training kan worden verhoogd door de e-learning ‘ploegbijscholing’ te doorlopen. Zie: firelearning.nl

Kosten

Op aanvraag


 

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u ons als volgt vrijblijvend bereiken:

www.tlodeen.nl

info@tlodeen.nl

+31 345 769 148

 

Vraag direct meer informatie aan

3 + 2 =